Äntligen är det dags för spel igen!


Efter ett långt landslag uppehåll där sex spelare i Sirius fick med sig medaljer hem. Tre guld och tre bronsmedaljer, grymt jobbat! Nu på söndag åker laget till dalarna där Mora står för motståndet. Inför matchen vi tog ett snack med guld-medaljören och kapten i Sirius Klara Molin.


Först och främst grattis till guldet Klara! Hur känns det några dager efteråt?

– Det är otroligt skönt nu efteråt, just att när man väl är i bubblan så är det fullt fokus på uppgiften. Nu efterhand kan man mer tänka på vad det är vi åstadkommit och så, det är häftigt.

Klara som spelade VM på hemmaplan i flera bemärkelser berättar såhär om den känslan:

– Det var speciellt i början tycker jag men det har varit ett otroligt bra tryck av publiken under alla matcherna skulle jag säga, jag gillar IFU. Den visade att den håller en bra standard och bjöd på en bra show. Det är också extra kul när mycket släkt och vänner kan komma och kolla som dom annars inte kan när det är i något annat land.

Vidare förklarar Klara lite om de skillnader som finns i att spela i ett landslag kontra klubblag.

– Den största skillnaden är att det år så enormt mycket duktiga och skickliga spelare på varje position i landslaget, man lär sig mycket av de samlingar och läger man får åka på. Det är både taktiska saker från coacherna som är väldigt duktiga men också tempot.

Nu börjar som sagt serien, där Sirius inte riktigt har fått den start man önskat innan och det finns saker att jobba på.

– Det är först och främst anfallsspelet som vi behöver arbeta på, att gå rakre på kassen istället för att krånga till det. Vi har ett lag som är jäkligt starka på kontringar så det gäller att vi börja sätta den delen. Vi tränar på anfallsspelet hela tiden, då vi oftast kanske spelar en pass för mycket, så det gäller att hitta tillbaka till grunderna, rakt på kassen och kontringar.

Mora, som är söndagens motståndare, har däremot öppnat starkare än vad många trott på förhand, såhär säger Klara om den matchen:

– Det blir en spännande match och det är alltid en tuff match borta mot Mora. Många spelare i vårat lag har varit borta ett tag nu så det gäller för oss att hitta tillbaka till varandra direkt.

Ludwig Edvardsson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×