50 årsjubel för 68:orna

På ingressbilden (nedtill om du läser i mobilen) ser vi ”de tre A:na” i Sirius innertrio Angesten, Askelöf och Alftberg. Självklart är det Askis som står för tugget.

På kvällskvisten den 16 mars hade ett sällskap om ca 70 personer samlats på rest Frenchis i Rådhuset för att högtidlighålla att det var 50 år sedan Sirius gick upp i Allsvenskan i fotboll första gången, vann SM-titeln i bandy och junior-SM titeln i samma sport. Det vimlade av siriuslegender, eller vad sägs om Leif Eriksson, Perra Hansson, Totte Furukrantz, Uffe Wahlquist, Peppe Ahlund, Morgan Hedlund och Håkan Magnusson ur fotbollslaget ?  Bland bandymästarna Hans Alftberg (som också ingick i fotbollslaget), Matz-Allan Johansson, Uffe Fredin, Tord Engstrand, Lasse Svensson, Göran Angesten, Matti Pohjanen, Carl-Eric Askelöf och bland bandyjuniorerna där nyssnämnda Perra, Peppe, Lasse och Göran också ingick, Pärra Jansson, Bert Andersson, Kent Lindvall, Pennan Andersson, Dick Johansson, Janne Sigurdsson m fl.

 Totte Furukrantz och Leffe Eriksson

Här fanns också trotjänare ur lagledarstaber som Elvin Taxén och Chrillan Cederholm, marginellt mer sentida spelare som Börje Andersson, Björre Holmberg, Moje Eidenert, Knappen Berlin, Stickan Tapper, Björn Geijfalk (tidigare Eriksson), Torbjörn Eriksson, Staffan Persson, Curre Engkvist, PA Wahlstedt, Thomas Rosander, Matte Benker. Två lite udda katter bland alla dessa hermeliner var de båda djurgårdarna Inge Karlsson och Janne Claesson som i sitt tacktal för maten berättade att båda faktiskt haft äran att spela för Sirius Oldboys i bandy, utan att kunna skryta om någon övrig siriuskarriär.

 Perra Hansson och Peppe Ahlund

Annars höll Totte Furukrantz en utläggning om konsten att spela 0-0 med flera taktiska knep, Morgan Hedlund berättade om konsten att skjuta värre än hästar sparkar (han hann också dementera att han sköt sönder fönster på Akademiska sjukhuset tvärs över Sjukhusvägen från Studenternas) och framförallt fick ”Isens Pelé” Askis utrymme att undervisa om sin enastående talang i en hel rad sporter inkluderande biljard och poker.

Ett lite mer udda och nutida inslag var att vi bad tidigare siriusmålvakten och nu en av eldsjälarna i Östersunds FK, Leif Widegren berätta lite om deras resa ut i Europa. Alla tyckte det var mycket trevligt att återses och Leffe Eriksson passade på att boka plats till 100-årsfesten.

 Morgan Hedlund

Det blev en kväll i nostalgins tecken, men med väldigt mycket glimt i ögonen. Och nog var det så att en stjärna i senvinternatten tindrade klarare än alla andra denna kväll !

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×