2 siriusspelare till U19-landslaget

Uppsalatränaren Marcus Puskala har tagit ut sin första riktiga trupp i sin roll som U19-förbundskapten. Och med i truppen finns två Siriusspelare. Det är forwarden Christoffer Gustafsson och Daniel Stenlund, som inledde säsongen som back men även spelat center. De utgör en tredjedel av superligabidragen i truppen. Rutinen är viktig enligt Puskala:

– Ja, det är ganska viktigt. Det är ingen slump att andra ledare gör bedömningen kring spelare och släpper fram dem. De här killarna är duktiga, säger Puskala till innebandy.se.

Uppdraget gäller Euro Floorball Tour i tjeckiska Brno 6–8 november och motståndare är Tjeckien, Schweiz och Finland.

UNT

 

U19-landslagstruppen till EFT!

Markus Puskala och Patrik Edgren har klivit in som förbundskapten, samt assisterande förbundskapten för det svenska U19-landslaget och har nu tagit ut sin första trupp som ska representera Sverige i tävlingssammanhang.

– Merparten av spelarna kommer från just Bosön-lägret, där spelarna lyckades med bra med att nå de fyskraven som fanns. Många intressanta spelartyper där många har erfarenheter från spel i de högre divisionerna, en bra trupp med många olika kvalitéer, säger Puskala till Innebandymagazinet.

Någon position det har varit extra konkurrens på?

– Vi har väl haft lite färre högerskyttar rent generellt, det kan vi säga. Dock är det konkurrens på alla platser, kullen känns både bred och spetsig och det finns alternativ på alla positioner.

Hur tycker du den här kullen står sig kontra kullarna födda 1996 och 1998?

– Svårt att säga då det är mitt första år, sedan tidigare har jag ju erfarenheten som ledare i SDF-SM, där jag sett många spelarna, men kullen 1997 är duktiga, det är många spelare som fått chansen i stora matcher. Arbetet med dessa spelarna har följts upp under många år och vi är trygga med den grunden som finns. 98-kullen har vi ju börjat studera nu, då vi håller på med de regionala lägrena parallellt just nu. 
 Framöver stundar alltså EFT i Brno där Puskala och Edgren får chansen att se sina spelare prestera med landslagströjan på sig. – Vi vill först och främst bygga en stark grund nu, vi har en ganska tydlig bild av vad vi vill ha ut, men får även se till de spelartyperna som kommit med. Vi hoppas kunna hitta ett bra målvakts och försvarsspel, samt en girighet i anfallsspelet så att vi kan börja producera mål. Hittills har vi fått bra svar på det vi gjort.

Någon speciell spelare man ska titta på i laget?

– Det finns många sevärda spelare, många som kommit långt i sin utveckling. Casper Backby har ju gjort en häftig resa och har erfarenheter redan nu som inte ens alla seniorspelare kan få under en hel karriär. Karl-Johan Ahlroth, som även han är center, har ju öst in poäng i allsvenskan och gått väldigt bra där.

För er egen del, hur har ni kommit in i verksamheten?

– Har inte varit några problem alls, det finns en tydlig organisation och många som var med i den tidigare staben är ju kvar, Lennart Liljedahl till exempel. Det finns en kontinuitet och ett tydligt uppdrag. Jag och Patrik har ju sprungit på varandra i hallarna genom åren, vi fick en bra synk direkt och det är utvecklande att få lära känna en ny person.

6-8 november spelar Sveriges U19-herrar fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour i tjeckiska Brno, där man ställs mot Finland, Tjeckien och Schweiz. – Det var jättesvårt att ta ut truppen. Det är hård konkurrens på alla positioner. Men jag känner mig väldigt trygg med den trupp jag har tagit ut. Vi har många olika spelartyper och många olika roller fyllda, säger Markus Puskala.

Målvakter: Mattias Qvarfordt, Vöikers IBK Emil Lilja, RIG Umeå IBF

Backar: Simon Götz, Djurgården IF IBS Simon Berg, IBF Västerås Pontus Sjöberg, Åstorp Kvidinge IBS Ludwig Svensson, RIG Umeå IBF Daniel Stenlund, IK Sirius IBK Joel Von Reis, FC Helsingborg Jacob Gullberg, Skurups IBK Johan Främberg, Partille IBS

Forwards: Axel Larson, Djurgårdens IF IBS Anton Åkerlund, IBK Dalen Felix Forslund, RIG Umeå IBF Fabian Hansson, Åstorp/Kvidinge IBS Nikolaus Moberg, Åstorp/Kvidinge IBS Victor Hansson, Åstorp/Kvidinge IBS Albin Thurén, Pixbo Wallenstam IBK Christoffer Gustafsson, IK Sirius IBK Karl-Johan Ahlroth, Salems IF Casper Backby, IBF Falun Isak Stöckel, IBK Lockerud Mariestad Jonas Larsson, IBF Falun

Innebandymagazinet

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×