Siriussånger

Kampsånger och hejaramsor är ju något som hör till för att sporra de tävlande lagen och för att skapa gemenskap och samhörighet bland supportskarorna. Genom åren har det också skapats en del sådant. Vi presenterar här på hemsidan  lite av vad som gjorts som ett historiskt dokument och för att föra traditionerna vidare.

Till att börja med kommer den klassiska Siriussången. Texten är skriven under de allra första åren i klubbens historia av Daniel Lindskoog, som var en av klubbens grundare. Melodin hade han snott från en populär frireligiös sång.

Den här sången spelades sedermera in som öppningsnummer på musikkassetter Sirius Supporterklubb producerade i början av 80-talet. Från den andra kassetten kommer Siriuslåten med text av Svante Brinkhagen på Zimmermans filmsång Anchors Aweigh.

Sedan också mer sentida saker som Pelle Carlbergs Fotbollsvänner, samt från bandysidan Adolphson & Falks Bandy is a Sirius Game, samt Bättre, bättre dag för dag. Västra Sidan bidrar också med några av sina andra sånger.

Senaste tillskottet är Adolphson & Falks ”Vi är Sirius” som den tillägnade klubben på 110-årsdagen.

Mycket nöje !  Höj gärna rösten när du går på match !!

 

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×