Kvalet: Västra Sidan mot rekord – ”Aldrig varit med om något liknande”

vastrasidan

Första bussen sålde slut på en halvtimme. Nu är Västra Sidan på väg att slå rekord i antalet bortaresenärer när man ska bege sig till Falkenberg för allsvenskt kval.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, jag är jätteöverraskad. Jag trodde egentligen bara att vi skulle få i väg en stor buss eftersom man kommer hem så väldigt sent, säger supporterklubbens ordförande Lars Olsson. Över hundra personer har anmält sig till resan under onsdagen och därmed är två bussar fulla. Nu hoppas Olsson få i väg ytterligare en – minst.

– Jag tror att vi kommer få i väg tre, kanske till och med fyra. Rekordet för Västra Sidan ska vara en bortaresa mot Skiljebo dit man fick i väg tre bussar.

– Vi är på väg att slå det vilket är väldigt roligt. Vi pratade lite sinsemellan om en till två bussar, men att det skulle bli svårt eftersom vi kommer hem mitt i natten.

Vilka är det som anmäler sig, kända eller okända supportrar?

– Det är väldig blandning. Nästan alla jag känner till som brukar gå på matcher har anmält sig och det är även väldigt många nya som inte brukar åka med våra resor som gjort det.

Tror du ni blir fler i klacken även på hemmamatchen?

–  Det antar jag att det blir. Det krävs en väldigt bra ursäkt för att inte gå och jag tror att alla som bara brukar gå ibland kommer att vara där. Sektion A kommer att vara full.

Hur har det varit att gå från division I till kval till allsvenskan under så kort tid?

– Jag tror inte att man har förstått det faktiskt. Första året i superettan var skönt då  vi slapp den där serien. Att knacka på till allsvenskan … om det här går vägen så tror jag inte vi kommer att förstå det utan det kommer att ta ett tag.

UNT

Copyright (C) 2023 IK Sirius

×