William Liw väljer Sirius

Ytterhalven William Liw lämnar Falun för spel i blåsvart: ”Jag ser fram emot att flytta till Uppsala och köra i Sirius”, säger William Liw.
I går blev det klart att den 24-åriga ytterhalven, med rötter i Edsbyn, lämnar Falu BS efter fyra säsonger. Nu är det klart vart William Liw går – till Sirius.

– Det känns jättebra, inspirerande och roligt så jag ser fram emot att flytta till Uppsala och köra i Sirius, säger William Liw.

William Liw lämnade moderklubben Edsbyns IF 2014 för spel i Falu BS.

– Jag har haft fyra bra säsonger med en stor och drivande roll i laget, som ytterhalv. Där har jag kunnat utvecklat mitt spel hela tiden, säger William Liw.

Nu tar William nästa steg i hans bandykarriär och flyttar till Uppsala.

– Det var inget enkelt beslut att ta, för jag har haft det sportsligt väldigt bra i Falun. Men det helhetsupplägg som Sirius jobbade fram tilltalade och till slut växte det fram mer och mer så det blev tydligt vad jag ville välja, säger William Liw.

William har fått en mycket positiv bild av klubben samt lagets förutsättningar när det kommer till träningslokaler.

– Det är väldigt proffsiga förutsättningar med hela träningsanläggningen. Jag tycker också att Sirius verkar proffsig i arbetet och klubben vill framåt och vill bli bättre. Det är en nystart med mycket energi, säger William Liw.

Kontraktet är skrivet på två år (1+1), ett mycket bra tillskott i truppen enligt Sirius tränare Esa Määttä.

– William är verkligen en välkommen förstärkning för oss. Som alla vet har Lars Fall slutat så vi behöver en ytterhalv, säger Esa Määttä och fortsätter:

– William har andats bandy hela sitt liv och har ett efternamn som visar hur mycket bandy som finns i hans gener. Han har redan som ung sett hur många utav världens bästa bandyspelare, bl.a. hans farbror, jobbar och det är något även vi kommer ha nytta av. Det kommer bli roligt att jobba med honom och försöka hjälpa honom att bli en ännu bättre bandyspelare, säger Esa Määttä.

Esa har haft långa samtal med William och hans pappa, guldtränaren Thomas Liw.

– Jag har fått en väldigt bra bild av William och vilken typ av spelare och människa han är. Han har en bra passningsklubba och vill sätta andra lagkamrater i spel. Han är motiverat, i rätt ålder, vill bli så bra så möjligt och vet vad det krävs för att bli ännu bättre. Han är alltså den typ av spelare som vi vill ha till dagens Sirius, säger Esa Määttä.
_________________________________________________________________________
Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×