Västkusttorsk

Tränaren Anders Carlsson sparkades på torsdagskvällen, men det blev ingen omedelbar effekt av detta. Sirius förlorade med klara 5–0 mot Kungälv.

Det har varit ett turbulent dygn i Sirius. När tränaren Anders Carlsson kom ner till torsdagens träning fick han veta att han hade fått sparken.

Knappt ett dygn senare satte sig spelarna i bussen för att åka ner till Surte och möta Kungälv i Ale Arena.

– Jag har väl inget svar på om vi påverkades av det som hänt, men det är klart, vi är inte mer än människor, säger tränaren och sportchefen Mats Söderman, som inte ville säga så mycket mer om det hände på träningen i torsdags när Carlsson tvingades lämna, men han konstaterar i alla fall en sak:

– Min förhoppning är att Anders blir kvar i Sirius i någon roll. Han är en toppenkille som kommer in i föreningen med en vinnarskalle från Västerås SK.

Matchen då? Precis som mot Villa inledde Sirius med att släppa in två mål – fast den här gången gick det ännu snabbare. Efter fem minuter ledde Kungälv med 2–0.

– Jag är väldigt besviken över inledningen. Vi vet hur viktigt det är i början och då bjuder vi på en hörna och så är vi inte riktigt vakna på Kyllönens lång utkast – och det var exakt de här sakerna vi pratade om innan matchen, säger Söderman.

Att vara så starkt nederlagstippat som Sirius är, och dessutom hamna i underläge med två mål efter fem minuter, är förstås oerhört tungt. Inte minst mentalt.

– Det håller inte att bjuda på två mål. Efter deras andra mål tycker jag att vi har lika mycket av spelet som Kungälv. Men det här var andra matchen när vi inte går för full maskin från början. Man måste vara med här och nu, säger Söderman.

Sirius hade en del lägen att reducera. Det var inte många, men kvalificerade chanser.

– Det var en tveksam offside på Jimmy (Lindgren) när han var fri och så borde han (Lindgren) ha gjort mål på Patrik Eidenerts passning. Det är små marginaler, säger Siriustränaren.

I början av den andra halvlek fick Markus Kumpuoja ett jätteläge att reducera när han blev fri med Kimmo Kyllönen, som lyckades rädda till hörna.

– Det är klart att det kunde ha blivit en annan match om vi gjort mål där, konstaterar Mats Söderman.

I stället kom 3–0 på en hörna (förre Siriusspelaren Adam Rudell) och då avgjordes matchen.

– Tre mål i bandy kan gå snabbt, men visst blev det jobbigt för oss efter det målet. Vi hade behövt ett mål för att få in energi i laget.

Resten av matchen blev en expeditionssak. Kungälv har bra skridskoåkare och gjorde ytterligare två mål. Sett över 90 minuter var det förstås rätt lag som vann. Om Sirius ska ta poäng på bortaplan så måste man utnyttja chanserna nästan till hundra procent – nu bommade man allt i stället.

– Det är viktigt med detaljer och i den här matchen fick vi inte ihop hela lagets defensiv och när Kungälv fick sina mål kunde de spela ut samtidigt som vi sjunker lite, säger Söderman.

Bara ett Siriusmål på 180 minuters seriespel är skralt.

– Det viktiga nu är att alla tar ett ansvar. Det går inte att skylla på någon annan.

Nu väntar Kalix på hemmaplan för Sirius. Då måste laget göra mål chanserna, annars är risken stor att det blir ytterligare en förlust. Mot Kungälv missade laget även en straff (Viktor Broberg vid ställningen 5–0) eller om man ska säga att Kimmo Kyllönen räddade.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×