Stipendium

Frikostig gåva till Sirius ungdomar

För ett antal år sedan fick IK Sirius en gåva på 100 000 kronor från en givare som ville vara anonym. Givaren ville uppmuntra och premiera ungdomar i de tre dotterklubbarna; fotboll, bandy och innebandy.

Under fem år fick årligen fyra aktiva Siriusungdomar från fotbollen (flickor och pojkar), bandyn och innebandyn att få motta vardera 5000 kronor i stipendium. Pengarna var tänkta att användas som ett bidrag till träning, resor eller utrustning eller annat som hör ihop med deras sportsliga utövning. De kriterier som förvaltarna hade att ta särskild hänsyn till när de väljer stipendiater är talang, personens betydelse för laget och gruppen, idrottslig utveckling under året och målmedvetenhet.

När nu grunddonationens alla medel är utdelade har klubben beslutat att detta stipendium varit så positivt att det ska fortleva. Det kommer det att göra genom fortsatta donationer styrelsen arbetar med att få in. I fortsättningen kommer det att vara tre årliga stipendiater, en från respektive specialklubb som uppmuntras med 5000 kr vardera.

– Det betyder mycket för oss att få en möjlighet att uppmuntra de ungdomar som väljer att utöva och utveckla sitt idrottskunnande hos oss i Sirius, säger ordföranden i IK Sirius, Lasse Svensson. Jag vill rikta ett stort tack till givarna och samtidigt ge ett löfte att vi ska förvalta och fördela pengarna med största omsorg.

stipendium-2014

2014 års stipendiemottagare

 

Copyright (C) 2019 IK Sirius

×