Spelförbud efter hjärnskakning

Smällen i Ljusdal gav Johan Jansson-Hydling hjärnskakning och det är oklart när Siriuskaptenen ska kunna vara tillbaka på isen igen.

– Han känner av det där och kommer inte att kunna spela nu. Han har spelförbud, är Siriustränaren Mats Södermans besked gällande Hydling dagen efter kvalseriepremiären.

– Han lär genomgå hjärnskakningstrappan och vi får se om han kan börja belasta lite i nästa vecka. Men hälsan går före allt annat och vi får lita på vår medicinska expertis, fortsätter Söderman.

Hjärnskakningar ska man givetvis ta det försiktigt med och Hydling hade dessutom en lindrig hjärnskakning i en match mot Vänersborg i januari.

Incidenten mellan Hydling och Ljusdals Daniel Skarps i fredagens match, som Sirius vann med 5–2, gjorde Siriusspelaren rejält groggy och han tvingades utgå. Mats Söderman står under lördagen fast vid att det var en crosschecking från Skarps sida.

– Vår bedömning är att det var ett solklart matchstraff, definitivt, säger Söderman.

Domaren nöjde sig dock med att ge Ljusdalsspelaren tio minuters utvisning. Sirius kommer dock inte att gå vidare med ärendet i efterhand.

– Det kommer ändå inte att gå, det finns inga bildbevis. Vad jag vet var det ingen som filmade matchen i alla fall. I så fall hade det kanske varit annorlunda. Men att hålla på och älta det där går inte, vi får fokusera på att behålla vår elitseriestatus. Det är såklart tråkigt för Johan, men andra får kliva fram, säger Söderman.

Jonas Eklund fortsätter som högerback i dagens match mot Boltic. In i truppen kommer nu också tidigare sjuke Jimmy Lindgren. Lindgren hade både influensa och halsfluss och var ett tag riktigt dålig men har funnits med i träning under veckan.

Boltic åkte på en riktig överkörning av Tillberga i sin första kvalmatch. Västeråslaget krossade värmlänningarna, med bland annat tidigare Siriusspelaren Ted Wiklund i laget, med hela 10–2 på Tingvalla. Sirius lägger dock inte någon större vikt på det resultatet.

– Boltic är ett spelande lag som säkert har mer fart i offensiven än Ljusdal. Jag tror att det blir en jämn och tuff match, som mot Ljusdal, det är vi inställda på. Vi tittar inget på det resultatet. Vi får se till att vi är bra själva. Det viktiga är att vi inte skenar iväg utan går in med full kraft och med fullt fokus, säger Siriusstränaren.

Sirius tränade lätt på Studenternas under lördagen med tvåmålsspel och fasta situationer, bland annat. Just fasta situatiuoner är en förbättringspunkt för Uppsalalaget. Hela 18 hörnor gav endast ett mål i Ljusdal.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×