Sirius visade klass mot finska SSV

Sirius visade klass och vann finalen i Powerade Cup mot finska SSV med klara 6–3. ”Vi gjorde vår klart starkaste insats i finalen”, säger coachen David Ahlmark.

Sirius fick därmed revansch för debaclet i sista gruppmatchen (förlust 1–8).

– Vi visste inte riktigt hur bra dom var eftersom vi var så dåliga då, men vi vilade många spelare då som nu var tillbaka, säger Ahlmark om scenförändringen från gruppmatchen.

Nu var det ett mer taggat Sirius som startade bra och Erik Svenson satte tidigt 1–0 och sedan bjöd Johan ”Jr” Eriksson och Billy Nilsson på ett härligt 2–0 redan 17 sekunder in i andra perioden efter klapp-klapp spel och ”Jr” var sist på bollen. Sirius hade kopplat grepp om matchen och det släppte man aldrig.

Johan ”Jr” Eriksson ökade till 3-0 i slutet på andra perioden och finalsegern kändes redan där klar.

Erik Svenson spädde på med 4-0 dryga minuten in i slutronden och nu var SSV ett slaget lag.

– Deras defensiv höll ingen vidare klass men deras offensiv var desto vassare, säger Ahlmark om motståndet.

SSV försökte skapa lite nerv i finalen genom att få dit både 4–1 och 4–2. Men Sirius var för starka och svarade med 5–2 genom Johan ”Jr” Eriksson och 6-2 genom Peter Berlin.

– Vi mötte ett riktigt bra lag, men vi har ett oerhört tajt försvarsspel samtidigt som vi gör mål framåt och de flesta spelarna gjorde sin bästa insats i finalen och vi visade bra karaktär och härlig inställning, säger en nöjd Siriustränare.

Johan ”Jr” Eriksson blev matchvinnare med sina tre mål, men Ahlmark ville plussa för en annan spelare.

– Många var riktigt bra men Patric Krisandersson var som en terminator och var klart bäst i laget. Sirius får nu ladda om efter en tuff helg och nästa helg väntar dubbla träningsmatcher i Allianshallen mot finskt motstånd.

– Vi ska njuta av det här idag och sedan kör vi igång träningen igen, säger Siriuscoachen.

 

Dan Collin, UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×