Sirius vaknade – alldeles för sent

Sirius gjorde mycket rätt – men alldeles för sent. Mardrömsstarten stjälpte bottenlaget borta mot Helsingborg. ”Matchen spelas i tre perioder, vi spelade i två”, säger tränaren David Ahlmark.

Sirius flög ned till Skåne och hade ingen lång bussresa att skylla på. Ändå lös 4–0 på resultattavlan efter 20 spelade minuter i Helsingborgs Arena. Allt började med att man släppte in mål redan efter 2.07 – i numerärt överläge.

– Matchens prägel sätts redan där, säger lagkaptenen Dan Johansson.

49 sekunder senare kom 2–0 efter obefintlig Siriusmarkering och raset tog än mer fart.

Matchen slutade till slut 8–7 och Sirius var alltså trots starten nära att få poäng med sig, men uppvaknandet kom inte tidigt nog.

– Vi har haft många dåliga förstaperioder, men har tyvärr inte löst det. Det såg ut som att det var ett SSL-lag mot ett allsvenskt lag. De såg så oerhört mycket snabbare ut än våra killar, säger Ahlmark om den första periodens svaga insats.

Hur mycket påverkades ni av att ni hade en hel del spelare (Johan Eriksson, Bobby Edberg, Erik Svenson) borta?

– Jag tror inte att det hade varit någon skillnad. Vi spelade för dåligt försvarsspel så det hade nog stått 4–0 ändå, säger kapten Johansson.

Helsingborg behövde inte spela på topp för att få sin fyramålsledning. Och när Sirius gick ned på folk redan till period två, tajtade till i försvaret och dessutom fick snabb utdelning visade sig hemmalaget vara lika sårbart som Uppsalalaget. Målen kom i en strid ström åt båda håll.

– Det var ingen bra innebandymatch, säger Johansson som i alla fall drog sitt står till stacken.

Siriuskaptenen tog sitt lag in i matchen genom att sätta 4–1, reducerade till viktiga 6–4 med ett skott i krysset och tog sig på egen hand rakt igenom motståndarförsvaret och vinklade upp en backhand, även det i krysset, till en 7–6-reducering med 14 minuter kvar. Men det räckte inte ändå.

– Det var kul att bidra lite, men synd att man göra det i en match vi förlorar, säger Johansson.

Peter Berlin satte matchens sista mål till 8–7 i spel sex mot fem, med 1.20 kvar men Sirius fick aldrig den där riktigt heta kvitteringschansen.

– Det jag gillar är att vi inte ger upp matchen, säger Ahlmark.

Sirius ligger nu ovanför nedflyttningsstrecket tack vare bättre målskillnad än Granlo.