Sirius satsar på sportgrupp

Sirius slopar sportchefstjänsten och satsar på en sportgrupp med fyra personer. Målet för klubben är att bli ett etablerat elitserielag.

Mats Söderman har varit sportchef i Sirius de senaste säsongerna men antydde efter matchen mot Boltic att han inte skulle fortsätta – i alla fall inte i den formen.

– Vi kommer att jobba med en sportgrupp, men jag kan inte i nuläget tala om vilka som kommer att ingå i den. Det är fyra personer, så mycket kan jag säga, säger Jimmy Helmersson, klubbchef i Sirius Bandy.

Huruvida Söderman är en av de fyra personerna är alltså oklart.

– Vi vill ha Mats kvar, det kan jag säga, berättar Helmersson.

Olle Gabrielsson blir huvudtränare nästa säsong, men det är inte klart vem som blir assisterande.

På spelarsidan är det sju spelare som har kontrakt: Markus Kumpuoja, Mattias Widén, Jakob Jenefeldt, Victor Lundberg, Johan Hydling, Tobias Engstrand och David Thorén.

– Vi tog en paus i det interna arbetet med spelarna när kvalserien startade. Nu spelas sista omgången på lördag och sedan kommer vi att återuppta de samtalen.

Har ni några nyförvärv på väg in?

– Sportgruppen har jobbet med spelare utifrån under några veckor. Det 5–7 spelare som vi har kontakt med. Det är spelare på sportsligt olika nivåer och det är även olika hur långt vi har kommit i samtalen, säger Helmersson.

Är det nära med någon spelare?

– Nej, det kan jag inte säga att det är.

Ni har inte pengar att värva typ Per Hellmyrs, men hur mycket har ni att spendera på nyförvärv?

– Vi har som mål att bli en etablerad elitserieklubb och för att undvika kval nästa säsong så behöver truppen förstärkas. Vi har en liten budget för det, men vi kommer inte att äventyra ekonomin, säger Helmersson.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×