Sirius Bandy rekryterar en ny sportchef

Kristofer Ekdahl heter den person som nu ansluter till Sirius Bandys sportgrupp som sportchef. Kristofer kommer senast från Tidtryck där han också är delägare.

– Vi är väldigt nöjda med den här rekryteringen. Vi har redan idag en stark sportgrupp som nu blir ännu starkare, säger Sirius klubbchef Jimmy Helmersson.

Vi kontaktade Kristofer för en kommentar om den nya rollen.

Hur känns det att kliva in som sportchef?
– Det känns naturligtvis otroligt hedrande att bli tillfrågad för rollen som sportchef. Det är en väldigt viktig funktion i en förening och det är ett stort ansvar som kommer med detta. För klubben är det självklart ett bevis på att man nu tar ytterligare ett steg i sin utveckling för att stärka föreningen. Medveten om ansvaret som vilar på denna position är det många frågor som har diskuterats och vi har kommit fram till en bra grund att starta med då allt inte kan ändras över natt. Vi har ju nått nästan halvvägs av denna säsong så mycket av arbetet framöver blir att sätta sig in i föreningen och se hur vi arbetar idag och vad vi kan förbättra eller bygga vidare på. Att det blir mycket bandy framöver är något som är säkert, kommenterar Kristofer.

Även klubbchef Jimmy Helmersson ser positivt på den nya rollen.

– Det här ingår i vår plan. Vi har en sportgrupp som främst arbetar med spelarrekryteringar och gör det väldigt bra, vilket gjort att vi inte känt någon stress över denna rekrytering. Nu när rätt person fanns tillgänglig var vi tvungna att passa på. Kristofer är en jordnära kille med egenskaper som passar bra in hos oss. Jag är övertygad om att han, sportgruppen och övriga ledare tillsammans kommer utveckla verksamhetsområdet Herr Elit i linje med föreningens mål.

Vi passade på att ställa ytterligare några frågor till Kristofer.

Vad tror du att du kan bidra med?
– Medveten om hur arbetet i föreningar och företag ofta kan bli, med otydliga roller och arbetsuppgifter som gör att fokus hamnar fel, vill vi se till att respektive funktion har de bästa förutsättningarna att utföra sin uppgift och slippa springa på fel bollar. Är man tränare är det ju det man vill göra och ska fokusera på, gäller det rekrytering ska man inte behöva ta tag i frågor som inte ligger i den rollen. Jag vill också förenkla kommunikationen mellan de olika lagen och delarna i föreningen. Detta genom att vara mer närvarande vid matcher och träningar etc. Min arbetsgivare idag, Tidtryck, går in och sponsrar med tid för att detta ska bli möjligt.

Hur ser du på framtiden för Sirius bandy?

– Framtiden är som för flertalet föreningar i Uppsala tuff och ett hårt arbete väntar men vi är på rätt väg och har dessutom kommit en bra bit. Arbetet som gjorts de senaste 2-3 åren är fantastiskt gällande både spelarutveckling och andra områden. Fler juniorer i representationslaget och fina framgångar på juniorsidan. Målet med att nu tillsätta rollen som Sportchef är ju att vi ska lyfta ytterligare, avslutar Kristofer.

Vi hälsar Kristofer varm välkommen till Sirius Bandy!

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×