Sirius Bandy fortsätter att satsa på egna produkter

Sirius Bandy har inför säsongen 16/17 gjort klart med två egna juniorspelare och en egen förstaårssenior som ett led i satsningen på de egna produkterna. Det är juniorerna Nisse Bergström och Oscar Rönnqvist samt förstaårssenioren Ludvig Jonasson som får möjligheten att spela med A-laget i vinter. – Vi vill ge våra ungdomar chansen, kommenterar huvudtränare Olle Gabrielsson.

Samtliga tre spelare har erfarenhet från juniorlandslag och har även varit med och spelat med A-truppen tidigare.

– Det känns inspirerande att få A-lagskontrakt och komma in i laget på riktigt, kommenterar ytterhalven Oscar Rönnqvist som hoppas på att slå sig in i laget, få regelbunden speltid och tillföra med de kvaliteter han har.

– Framför allt är det passnings- och teknikspelet jag hoppas kunna bidra med, jag är mer än framspelare än den som gör mål, fortsätter han.

Lagkamraten Nisse Bergström är också glad för förtroendet.

– Det känns väldigt bra. Det är någonting man jobbat hårt för och velat ha länge nu så det är kul att man får det förtroendet. Målet i vinter är att få spela så mycket som möjligt och utvecklas så mycket man kan och komma in i laget bra. Elitserien är ju det man jobbat för.

Även målvakten Ludvig Jonasson ser fram emot att spela med A-laget.

– Det känns jättebra. Det har ju varit en lång resa som började redan i bandyskolan med Sirius. Sedan har jag varit med A-laget och känt på lite, så att få vara med kontinuerligt nu känns jättehäftigt. Mitt mål är först och främst att utvecklas och förhoppningsvis kunna spela någon match på ”Studan”.

Peter Engstrand, huvudtränare i U18 samt medlem i Sirius sportgrupp kommenterar följande:

– Det är jätteroligt och precis det här vi vill och strävar efter när man jobbar i föreningen. Och det är duktiga spelare framför allt, det handlar inte bara om att de är egna spelare från Sirius.

Tränare Olle Gabrielsson ser stor potential i ungdomarna.

– Det är ett kul läge. Vi har många duktiga unga spelare och vi i föreningen har valt att satsa på egna talanger. Det är ett perfekt tillfälle för dem i sin spelarkarriär att kliva in i A-laget. De kommer att få chansen och möjligheten att få speltid i elitserien. Sedan gäller det att de tar de kliven och det ska vi i ledarstaben göra vårt yttersta för att hjälpa dem med. Alla tre är otroligt talangfulla och vill bli duktiga i bandy och vi i föreningen ska se till att de ska få bli det vilket Sirius bandy kan ha nytta av i många år framöver.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×