Poäng i premiären

Sirius fick till slut dela på premiärpoängen med IK Tellus: ”När slutsignalen går så är det ganska tomt. Det känns som att vi låter dem komma ikapp”, säger Siriusmittfältaren Oscar Rönnqvist.
Premiären såg ut att bli en enda stor blåsvart fest för redan efter 20 minuter ledde Sirius ”galacticomötet” med 3-0 – men det skulle komma att bli jämt skägg ändå in på målsnöret.

– Vi har för mycket bolltapp som gör att de får målchanser från i princip ingenting, säger Oscar Rönnqvist.

Tellus kom ikapp och kvitterade till 4-4 i den 77:e matchminuten. När Oscar Rönnqvist sedan skickade in Sirius femte mål för kvällen i den 83:e matchminuten kände nog alla att det var segermålet.

– Det är väldigt roligt att få göra mål men glädjen försvinner lite när matchen slutar som den gör, säger Oscar Rönnqvist.

Tellus lyckades ännu en gång kvittera och matchen slutade oavgjort mellan himlakroppslagen.

– Nu är första matchen avklarad och vi vet vad vi behöver jobba på för att göra en bättre match på onsdag. Nu är det fullt fokus på nästa match, säger Oscar Rönnqvist.

– Det positiva från matchen är det fantastiska stödet vi fick från läktaren och vi hoppas på samma stöd mot Bollnäs så ska vi göra vårt yttersta för att göra en så bra insats som vi bara kan, fortsätter han.

Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×