Nu väntar VM-uppehåll, semester och hårdträning

”En riktig krigarmatch som var väldigt, väldigt viktig för oss.” Så beskriver Anna Gertz vinsten hemma mot Karlstad i söndags. Nu väntar VM-uppehåll, semester och hårdträning.

Hej Anna. Grattis till vinsten mot Karlstad. Hur gick snacket efter matchen?

Hej Niklas. Tack så mycket! Vi var alla nöjda med lagets insats. En riktig krigarmatch som var väldigt, väldigt viktig för oss.

Ni fick en smakstart där du bidrog till första målet redan efter 42 sekunder.

Riktigt härliga starter har vi haft de två senaste matcherna. Jag fick en passning från motståndarnas hörn av Matilda Andersson som jag sköt direkt på. Deras målvakt räddade bollen med foten och Evelina Sparf var där och sköt in returen.

Nu är det uppehåll för er då det stundar VM för landslaget i Bratislava – är det något du kommer att följa?

Jag åker faktiskt till Jamaica på söndag och tror det blir svårt att se matcherna därifrån… men är jag hemma till några/någon match så kommer jag självklart att kika!

Vem/vilka i laget skulle du vilja se i landslaget?

Klara Molin givetvis – tråkigt att hon blev skadad till detta VM. Sen tycker jag också att Jennifer Gräll ska få chansen så småningom.

Nästa match för er är Telge borta den 16 december. Vad gör ni under den här perioden?

Vi kommer att träna på ganska hårt dem här veckorna, träna ”ned” oss lite eller vad man kan kalla det för att sedan när det närmar sig vara redo för match igen. Jag vet också att vi försöker få in en träningsmatch.

Efter senaste vinsten ligger ni på plats 7 i tabellen – hur skulle du vilja sammanfatta säsongen så här långt?

Det var en ganska jobbig start för oss alla, ledare som spelare. I helhet ska vi ändå vara nöjda då vi samlat ihop 14p. Målsättning var 15p vid jul och vi har en match till på oss! Nästan halva laget är nytt inför i år så självklart tar det tid att få ihop allting. Jag känner att vi tagit stora kliv sedan starten och hoppas att det både håller i sig och blir ännu bättre 🙂

Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×