Michael Persson ny ansvarig för Servicegruppen

Sirius Bandy har glädjen att meddela att Michael Persson kliver in i rollen som ny ansvarig för Servicegruppen. ”Micke” har tidigare bland annat fungerat som säkerhetsansvarig. Nu väntar uppdrag som tävlingsansvarig och samordnare för servicegruppen.

För de som inte känner till dig sedan tidigare, vad kan du berätta?

Jag heter Micke Persson, är 59 år och bor på Kapellgärdet tillsammans med min fru Lotta. Jag har två barn; Joachim Boivie, före detta bandyspelare, och Linda Persson, aktiv inom Sirius bandy. Jag arbetar som gruppchef för Svenska kyrkan i Uppsala och på Uppsala kyrkogårdar – Krematoriet.

Mina fritidsintressen är bandy, sommarstugan och resor. Jag debuterade i pojk-VM 1975 som 16-åring, samma år blev jag världsmästare. Vidare var jag med och introducerade bandyn i USA 1979 med U-landslaget och Broberg från Söderhamn. Jag var elitspelare i 17 år, tre säsonger gjorde jag med Västerås SK och la ner karriären 1992. Efter detta har jag haft ett antal uppdrag; bland annat juniortränare för Sirius Bandy, bland annat har jag tränat Sergej Lomanov Jr. Det var en häftig tid! Jag har även varit styrelseledamot, vice ordförande, manager, sportchef och säkerhetsansvarig i Sirius Bandy. Vidare har jag varit organisationsansvarig för ett antal SM-finaler gällande Sirius organisation tillsammans med Linda Persson. Idag är jag tävlingsansvarig och samordnare för servicegruppen.

Vad är Servicegruppen?

Servicegruppen är en arbetsgrupp som jobbar hårt i det tysta och som betyder enormt mycket för Sirius Bandy. Uppdraget är att hålla en hög servicegrad till A-laget gällande material, slipning och service innan, under och efter match. Jag vill här passa på att tacka servicegruppen för det arbete de gör.

Vad har du som ansvarig för roll i gruppen?

Min roll är att samordna, utveckla och skapa fler resurser samt att utveckla strukturen med tydlighet gällande ansvarsområden och rollen. Vidare ska jag underlätta och effektivisera arbetssättet och kommunikationen inom A-laget.

Klubbchef Jimmy Helmersson kommenterar ”Mickes” nya roll på följande sätt:
– Vi har idag engagerade och duktiga lagledare och materiellare och med Micke i gruppen blir vi ännu starkare. När vi pratar om att strukturera upp och skapa rutiner för våra arbetssätt runt herrlaget kan jag inte tänka mig någon bättre än Micke.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×