Matteus Liw är klar för Sirius

Posted at 12:00h in Nyheter by Johnny Helmersson

Sirius värvar 21-årige Matteus Liw från svenska mästarna Edsbyn: ”Det känns jättebra och väldigt inspirerande”

Sirius har gjort klart med mittfältaren och SM-guldmedaljören Matteus Liw.
– När Sirius kontaktade mig och tydligt förklarade hur de såg på mig som spelare och hur de vill använda mig så blev jag väldigt intresserad, säger Matteus Liw som nu skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Edsbynsonen har ett gediget prisskåp med bland annat tre SM-guld och ett guld från Svenska cupen.
– Oavsett lag och tidigare tabellplaceringar är det alltid en ny säsong med nya utmaningar och det känns mycket inspirerande att jag numera ska spela för Sirius, säger han.

Matteus lämnar Edsbyn som har 11 670 invånare i kommunen för att bli en del av de 230 767 invånare som bor i Uppsala kommun.
– Det är oklart just nu med boendesituationen men jag tänker flytta till Uppsala i augusti. Det ska bli roligt att bo i en storstad, säger han.

Sirius har på senare tid gjort relativt bra matcher mot Edsbyn och var ett av de få låg som tog poäng mot mästarna under grundserien. 
– Stora delar av säsongen spelade Sirius bra. I slutet hamnade laget i en svår situation men de klarade de av till slut på ett starkt sätt, säger han.

Hans egen säsong fick ett abrupt slut i och med en otäck skada på bröstkotan. En skada som han ådrog sig under den första kvartsfinalen mot Vetlanda.
– Första tiden efter skadan var väldigt tuff med hög smärta och ingen aktivitet alls. Sedan en tid tillbaka har smärtan släppt och jag har börjat träna igen. Så det känns bra, säger han.

Matteus har fått en bra bild av Sirius som klubb. Han kommer nu att spela ihop med sin storebror William Liw, frånan är om den finns någon brorrivalitet.
– Det finns ingen rivalitet på det sättet. Det ska bli jätteroligt att spela med honom och alla andra i Sirius, avslutar han. 

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×