Matchsummering IK Sirius – Djurgårdens IF

Startelvan_omg17_bild

Dagens match mellan Sirius och Djurgården blev en händelserik tillställning. Det var bud på flera mål för båda lagen och en energirik inramning över 90 minuter på Studenternas. Sirius gick vinnande ur matchen efter ett vackert långskott signerat Moustafa Zeidan i början av andra halvlek, härnäst väntar landslagsuppehåll och nästa allsvenska match äger rum den 11:e september då Östersunds FK gästar Studenternas.

Första halvlek
Matchen rivstartade med chanser för båda lagen. Yukiya Suguita hade det första läget för Blåsvart då han var nära att styra in bollen i mål men Djurgårdens målvakt stod för en fin räddning. Bortalaget kontrade därefter med ett vasst inlägg i straffområdet som skarvades vidare, men Patrick Nwadike styrde bort bollen på ett effektivt sätt.

Sirius stod för fina passningskombinationer och kunde på det sättet spela sig förbi Djurgårdens mittfält, något som fungerade effektivt men som till en början inte ledde till något ledningsmål. Matchbilden fortsatte att vara väldigt böljande med chanser för båda lagen, Christian Kouakou fick matchens hittills vassaste chans för hemmalaget när han rann igenom bortaförsvaret men avslutet räddades av gästernas målvakt.

Sirius fortsatte att spela en snabb och pigg fotboll, Yukiya Suguita stod för ett vackert förspel och en perfekt passning till Christian Kouakou i djupled som återigen kom fri med målvakten men avslutet räddades den här gången också. Trots en fartfylld och chansartad första halvlek gick lagen till halvtid med 0-0 på resultattavlan.

Andra halvlek
Det var en pigg inledning på andra halvlek och Christian Kouakou fick även i denna halvlek en bra målchans när han, på inlägg av Yukiya Suguita, fick ett farligt nickläge i straffområdet men avslutet gick tyvärr utanför. Sirius kröp allt närmre ett ledningsmål och Christian Kouakou fick ett ytterligare läge i Djurgårdens straffområde efter ett vackert inspel av Nahom Girmai Netabay, avslutet gick dock inte på mål denna gång. Djurgården stack därefter upp i en farlig kontring men Marcus Mathisen stod på rätt ställde och kunde bryta inspelet på ett föredömligt sätt.

Blåsvart skulle till slut ta ledningen i matchen efter ett otroligt vackert avslut av Moustafa Zeidan i den 70:e matchminuten. Moustafa fick god tid på sig strax utanför offensivt straffområde och hans långskott borrade sig in i det bortre krysset.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1431987369851379717&lang=sv&origin=https%3A%2F%2Fwww.siriusfotboll.se%2Fnyheter%2Fmatchsummering-sirius-djurgarden%2F&sessionId=38817111c5facd7560779a0299a9865b3fcffda6&theme=light&widgetsVersion=1890d59c%3A1627936082797&width=550px

Efter Sirius ledningsmål lyckades Djurgården etablera ett allt större bollinnehav och gästerna pressade även på för ett kvitteringsmål. De skapade ett gäng farliga chanser i slutskedet av matchen men Sirius-försvaret fortsatte att visa prov på ett fint försvarsspel och kunde hålla undan. Matchen slutade 1-0 och tre nya poäng på hemmaplan var ett faktum.