Jerker Ortman klar för Sirius

Sirius trupp stärks ytterligare – nu med den 22-årige mittfältaren Jerker Ortman från UNIK: Det har alltid varit målet att få spela i Elitserien, så att få den chansen i Sirius betyder väldigt mycket för mig, säger Jerker Ortman.
Sirius har gjort klart med den LAIK-fostrade mittfältaren Jerker Ortman som de två senaste säsongerna spelat för UNIK.
– Det känns jätteskönt att ha gjort klart med Sirius. Det har alltid varit målet att få spela i Elitserien, så att få den chansen i Sirius betyder väldigt mycket för mig, säger Jerker Ortman.

Han kom till UNIK inför säsongen 2016/17 från Lidköpings AIK.
– Mina två år i UNIK har varit väldigt givande. Det var ständigt nya situationer och utmaningar som har gjort mig till en bättre bandyspelare, säger Jerker Ortman.

Elitseriepremiären är ca. fem månader bort men debuten i Sirius är redan avklarad – Jerker Ortman kallades in till Sirius hemmamatch mot Broberg förra säsongen.
– Det var speciellt, tempot var på en helt annan nivå än den jag var van vid från Allsvenskan. Att jag dessutom fick spela på en ovan position gjorde det ännu mer speciellt. Samtidigt var det extremt kul att få spela elitseriebandy, säger Jerker Ortman.

Han lovordades av många efter insatsen mot Broberg där Sirius fick med sig ett oavgjort resultat (4-4). Det var främst hans fysiska spel som stod ut.
– Det var roligt att höra. Själv ser jag skridskoåkningen och spelförståelsen som mina starkaste sidor, men fysiken är väl också bland de bättre egenskaper jag har, säger Jerker Ortman.

Försäsongsträningen är i full gång och Jerker Ortman har anslutit till träningarna.
– Ja jag har börjat träna med Sirius trupp nu. Det blir väl 4-5 pass i veckan fram till augusti, efter det ökar vi dosen sen rullar det bara på, säger Jerker Ortman.
_________________________________________________________________________
Johnny Helmersson

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×