Inför Bollnäs-Sirius

Sirius spelade match så sent som i onsdags, den första hemmamatchen på hela 18 dagar. Motståndet stod Broberg/Söderhamn för. Trots en kraftig inhämtning där Sirius på 8 minuter gjorde 3 mål vann de gulsvarta gästerna matchen med 3-4. En snöplig förlust, men man visade samtidigt i andra halvlek både för sig själv och för publiken att Sirius inte är att räkna bort i vinter. I kväll väntar Bollnäs på bortaplan. Det är ett taggat Blåsvart som nu sitter i bussen på väg mot Bollnäs och Sävstaås IP för att spela seriens sjunde omgång.

Laget man åker med i dag är oförändrat sedan senaste matchen. Holmgren har fortsatt förtroende i målet, och står nu för första gången sedan serien drog i gång två raka matcher. Mathias Widén är fortfarande skadad (ljumskproblem), i övrigt är truppen intakt. Joonas Pehkuri spelar i Widéns ställe på mittfältet och 18-årige junioren David Thorén som har visat framfötterna rejält under inledningen av säsongen har Södermans fortsatta förtroende.

Vi har pratat med Tobias Engstrand, förstaårssenioren som är en av lagets anfallsspelare och som gjorde ett av de två målen senast laget spelade på bortais, vilket var mot VSK i söndags.

Vad är viktigt för er i kväll?

–Vi ska fortsätta som vi spelade i andra halvleken mot Broberg/Söderhamn i förrgår.

Vi spelade genrepet (sista träningsmatchen innan serien drog igång) mot just Bollnäs borta och hade då en bra känsla trots förlust, säger Tobias.

–Det gäller att alla jobbar 100 procent både framåt och bakåt i dag. Vi ska försöka ta vara på våra lägen och jobba med noggrannheten. Vi missade ett antal bra lägen i första halvlek mot Broberg/Söderman, lägen som behöver sitta i kväll, menar Tobias.

Hur känns det för dig personligen med spelet?

–Det känns bättre och bättre för varje match. Jag börjar komma in i spelet mer och mer och har fått spela 4 av 6 seriematcher hittills, vilket är väldigt kul. Det är min första säsong som jag spelar seniorbandy fullt ut, men i det stora hela känns det bra, säger Engstrand.

Samma fråga som vi ställde till David Thorén senast.

Hur är det att spela med en vän sedan juniortiden?

–Det är såklart väldigt kul. Framför allt är det roligt att han har gjort det så bra. Vi spelade tillsammans några år i slutet av junioråldern och känner varandra bra sedan dess, det är kul både för honom och laget att det går bra för honom, jag unnar verkligen honom det här, avslutar Engstrand.

Vi har i vanlig ordning även pratat med Huvudtränare Söderman under förmiddagen.

Berätta om känslan inför mötet med Bollnäs?

–Det är en tuff men härlig utmaning att möta Bollnäs på bortaplan. Vår inställning och energi är otroligt viktig i kväll, vi vill känna att vi tar kliv åt rätt håll, vilket vi gör just nu. Vi vill fortsätta vandra rätt väg med både laget och spelet, säger Mats.

Hur ser ni på motståndet i kväll?

–De har jättebra lag med flera världsspelare i truppen. Det är ingen hemlighet att Berlin och Hellmyrs är väldigt drivande i deras spelidé. Även om vi har fokus på vårt spel har vi givetvis koll på det. Vi ska försöka spela samlat och på så vis göra det trångt för dem. Bollnäs är även mycket bra på fasta situationer. De har duktiga skyttar från båda håll. Vi ska göra vårt yttersta för att hålla tätt på hörnor, vi hade bra hörnrus mot Broberg/Söderhamn senast och ska bygga vidare på det. Det är en inställningsfråga, det sänder bra signaler till resten av laget att ta bollar på sig på hörnor, avslutar Söderman.

Vi önskar Engstrand, Söderman och Sirius stort lycka till i kvällens match.

Matchen i kväll, fredag 20/11, mot Bollnäs på Sävstaås IP kl 19.00 är omgång 7 i bandyns Elitserie. Följ matchen på UNT:s direktrapport eller på Elitrapport.

Kommande vecka spelar Sirius match onsdag 25/11 kl 19.00, hemma på Studenternas IP mot Vänersborg. Därefter spelar man även fredag 27/11 kl 19.00 på hemmaplan, då mot SAIK. Vi hälsar er varmt välkomna till Studenternas IP dessa två raka hemmamatcher.

Vi vill fortsatt även passa på att välkomna er alla till matchen Sirius-Vetlanda på Studenternas IP fredag 11/12 kl 19.00. Syskonen Alm som ligger bakom Skrotcentralen företagen bjuder hela Uppsala på fri entré. Kom dit och se bandy, träffa människor, inandas julstämning och njut av tradition intill Fyrisån. Hoppas vi ses där.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×