Hemmaförlust mot Vetlanda

Sirius föll mot tabellåttan Vetlanda BK hemma på Studenternas IP. Smålänningarna vann med 5-2 efter ett avgörande ryck i den andra halvleken.
På ett vinteridylliskt Studenternas IP var gästande Vetlanda snabbast ur startblocken. Sirius hade svårt att hänga med i den fart som gästerna satte och efter bara fyra minuter tog de gulklädda ledningen genom Emil Fedorov.
Som så många gånger tidigare under året så reste sig dock Sirius efter ett tidigt underläge, och kvitterade först genom Edward Sigfridsson innan Jimi Heinonen gav blåsvart ledningen. Det som såg ut att bli en halvtidsledning blev dock inte, då Axel Ekholm kvitterade med tre minuter kvar till paus.
Efter halvtidspausen stod matchen och vägde, men efter en kvarts ställningskrig tog Vetlanda taktpinnen och sprang med den. Tobias Nyberg gjorde 2-3 i den 61:a minuten, med tio minuter gav Emil Fedorovs andra mål i matchen ställningen 2-4 och på tilläggstid satte Adam Rudell 2-5-spiken i kistan.
Sirius går in i VM-uppehållet på en 11:e plats i Elitserien, tryggt ovanför kvalstrecket.