Gjorde åtta mål – föll ändå

Sex Siriusmål i den sista perioden räckte ändå inte när laget släppte in elva totalt mot Falun. Ännu en förlust och dessutom kan backen Carl Kostov-Bredberg bli borta ett tag.

Att Sirius förlorar mot Falun är inget konstigt, det gör ju nästan alla lag. Men att man släpper in elva mål och ändå håller på att lyckas göra ordentlig match av det är annorlunda. Och ett tecken på att offensiven i alla fall är på gång för Uppsalalaget.

– Ska man hitta något glädjeämne är det väl att vi göra åtta mål. Som mest tidigare har vi gjort fyra, säger Siriustränaren David Ahlmark.

Och sex av de åtta målen kom alltså i den sista perioden. Då när matchen redan var avgjord, mer eller mindre i alla fall. För Sirius var inte alls med i början och Falun fick göra lite som de ville. Samtidigt som dalalaget stundtals var rikrigt bra var hemmalaget allt för givmilt. Som att tillåta gästerna göra två mål i numerärt underläge.

– Jag kan inte analysera det, men vi var inte beredda att ta kampen. Första målet symboliserar allt, man får inte släppa sånt i superligan, säger Ahlmark om när Rasmus Enström (av alla) redan efter två minuters spel bjöds på världens friläge när hemmaspelare inte alls var på alerten.

Sirius har en hel del att fundera över. Spelet är en sak. Tabelläget (näst sist) en annan.

– Men jag funderar inte alls på det (tabellläget). I fjol, efter att vi hade mött exakt samma lag, hade vi bara två poäng mer. Jag vet att vinner man bara några matcher går det snabbt uppåt. men vi måste ta tag i vårt spel, där har vi mycket att jobba med, säger Ahlmark.

Underläget med 2–8 i början av den tredje perioden snyggades sakta men säkert till och till slut skrevs förlusten ”bara” till 8–11. Måhända att Falun slog av en del på takten, men ändå.

Oroväckande är att backen Carl Kostov-Bredberg tvingades utgå ur matchen, hårt lindad runt ena låret. Baksidan gjorde sig påmind redan mot Mullsjö men då spelade han klart. I slutet av den andra perioden mot Falun gick det inte längre.

– När jag nu gick för fullt högg det bara till. Vi får se hur illa det är. men nu vill jag bara bli hel snabbt. Det här var ingen bra grej. jag var ju sämst på planen.

Hur ser du på matchen?

– De fick göra för enkla mål i början på misstag från mig. Och de fick för mycket tid när vi inte var där och vi blev jäkligt straffade. Men det var nog viktigt att vi fick göra lite mål, säger Bredberg-Kostov.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×