Försäsongen för A-laget är igång för fullt

Herrlaget har sedan ett par veckor tillbaka kört försäsongsträning. På schemat är det träning 6 dagar i veckan och man blandar mellan ispass, styrka och löpning. Trots att den förra säsongen i princip nyligen tagit slut är det rejält taggade grabbar som kommer till passen.

Redaktionen är på plats och passar på att kolla läget med huvudtränare Olle Gabrielsson.

Hur har det sett ut på träningarna under de första veckorna?

– Vi kör på rätt så hårt, jag har uttryckt för gruppen att jag vill snäppa träningen ett steg. Alla spelarna är väl medvetna om att jag vill att vi skall prioritera bandyn lite mer än tidigare. Redan nu har vi höjt träningsdosen men framförallt så skall vi se till att allt blir effektivare och lite bättre kvalité. Vi är trötta och lite slitna men det ska vi vara nu. Fokuset just nu t.ex. under ispassen är fart och fläkt, de har vi främst för att träna hjärta och lungorna då behöver vi spela ett otroligt böljande spel med stor delaktighet. Det blir också ett bra tillfälle för anfallande spelare att verkligen våga utmana och gå på egna genombrott, ta sig själv till avslut. Då får också försvararna chansen att träna ordentligt, säger Olle.

Är det någon speciell spelare som ser lite extra pigg ut?

Just nu så är vi nog inte så pigga, det ska vi inte vara däremot så är det väldigt många som är otroligt sugna. Viktor Lundberg och Markus Kumpuoja är ansvariga för varsin grupp när det gäller styrketräningen, de båda är väldigt drivande till att vi skall bli ett snäpp bättre, fortsätter Olle.Vi ser att det är en del yngre spelare på plats.

Kan du berätta lite om dem och hur de sköter sig?

Ja vi har många yngre spelare med och det är otroligt kul. Just nu är David Thoren den av våra juniorer som har ett A-lagskontrakt men vi har flera med i träning. Nils Bergstöm, Oscar Rönnqvist, Anton Andersson och Samuel Heeger är spelare ifrån U20 som är med och kör alla pass.

Sedan har vi Ludvig Jonasson och Clarense Wadman som är förstaårsseniorer, till det så har Jakob Edberg varit med och tränat på ispassen. Alla dessa spelare ser jag har en stor möjlighet att bli duktiga spelare i IK Sirius representationslag frågan är bara när. Några av dem kommer spela matcher i Elitserien i vinter medans andra behöver ett eller ett par år till innan man är klar elitseriespelare. Här har vi som förening ett ansvar att se till att hjälpa dem så att de är i den bästa miljön utifrån deras behov. Jag tror och hoppas att vi bandyklubbar i Uppsala skall fortsätta utveckla våra samarbeten och vi i Sirius har ett stort ansvar i detta som Elitserieförening, avslutar Olle.

Vi tackar Olle för pratstunden och konstaterar att både stämningen och nivån på passet håller hög nivå.

/Redaktionen

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×