Förlust trots stark upphämtning

0-3 efter sju minuter mot seriens kanske formstarkaste lag. Sirius fick en tuff start mot Edsbyn men kom tillbaka starkt även om man till sist fick se sig slagna med 3-7 (3-3).
Det blev som sagt en tråkig start där Edsbyn, likt Sirius gjorde under fredagen mot Hammarby, ledde med 2-0 redan efter tre minuter. Om de två första målen varit resultatet av lite svagare försvarsspel var det tredje inget att säga om när bortalaget utökade till 0-3 på ett stenhårt hörnskott efter sju minuter.
Efter den dåliga starten ryckte Sirius upp sig och matchbilden jämnade ut sig. Båda lagen skapade ett par farligheter och matchens fjärde mål kom genom Jimi Heinonen i minut 20. ”Matchens blåställ” kom fri från halva plan och gjorde inget misstag när han fick chansen att reducera. Om hans första mål varit ”lätt” var Heinonens andra reducering betydligt mer elegant. Han snurrade upp Edsbyns försvar innan han lurade ner Anders Svensson och satte 2-3.
Sirius fortsatte trycka på för ytterligare mål och precis innan paus kom kvitteringen. Kalle Mårtensson gjorde mål för sjätte matchen i följd och såg till att Sirius gick till halvtidsvila med 3-3.
Andra halvlek inleddes olyckligtvis inte som första slutade, utan snarare så som den hade börjat. Ett par individuella prestationer från Edsbynspelare gjorde att bortalaget gick ifrån målmässigt igen och en andra upphämtning blev för svår även om Sirius på ett fint sätt såg till så att siffrorna inte rann iväg mot slutet. Utöver de fyra målen och de många hörnorna som Edsbyn fick i andra halvlek skapade man inte alltför många målchanser och siffrorna skrevs till slut till 3-7 efter att Sirius inte förvaltat något av sina egna lägen.
Förlusten till trots kan Sirius förhoppningsvis ta med sig en del positiva inslag till matchen borta mot Frillesås på onsdag. Nästa hemmamatch är nu på lördag 12 januari mot Vänersborg.