Förlust trots den bästa matchen

Sirius gjorde säsongens bästa insats, men det blev ändå stryk mot hemmastarka Mullsjö med 6–3. ”Jag är stolt över killarnas insats i den här matchen.”

Sirius åkte till Mullsjö starkt nederlagstippat. Visserligen saknar hemmalaget stjärnan David Gillek, som är avstängd igen, men det förtar inte Uppsalalaget prestation, som faktiskt var lysande siffrorna till trots.

– Nu är vi på rätt väg och fortsätter vi så här är det bara en tidsfråga innan vi börjar vinna matcher, säger Siriustränaren David Ahlmark.

Det var framförallt försvarsinsatsen som imponerade i Sirius. Uppoffrande arbete från första till sista minuten. Spelarna stod ständigt i skott- och passningsvägarna och det fanns en viss frustration i hemmalaget, som tyckte att man inte fick igång sitt snabba spel.

– Jag är riktigt stolt över killarnas insats, den överlägset bästa vi har gjort under den här säsongen, säger David Ahlmark.

När man tittar på målsiffrorna så ser det ut som en klar Mullsjöseger, men så var det inte om man ser till spelet. Visst, det var väl inte orättvist att Mullsjö vann, men någon 6–3-match var det inte.

– Vi förtjänade att sätta dit bollen på slutet. Det är tungt att förlora när vi gör det så bra, säger Ahlmark.

Det stod 2–1 efter två perioder efter 40 fantastiska försvarsminuter av Sirius, men det var inte så att laget satt i knä på målvakten Petter Nilsson – det fanns även en hel del anfallsspel av klass.

När Patric Krisandersson utnyttjade ett Mullsjöslarv i början av den tredje perioden så hade Sirius momentum – 2–2 samtidigt som Mullsjö skapade få heta chanser.

Två snabba hemmamål försatte dock Sirius i brygga, men Billy Nilssons reducering till 4–3 gav nytt hopp.

– Men deras femte mål var tungt för oss. Vi hade skapat många chanser men kunde inte sätta dit bollen och i stället kommer det där målet, säger David Ahlmark och syftar på Isaac Roséns 5–3, där Sirius faktiskt hade läge att få bort bollen mitt framför mål men inte fick någon träff.

Sirius tog ut målvakten med nästan fyra minuter kvar.

– Det var en chansning, kanske det var för tidigt, funderar Ahlmark.

Sirius hade en handfull bra chanser att reducera när Petter Nilsson satt på bänken, så Ahlmarks beslut att plocka ut målvakten känns helt rätt.

– Hade vi fått 5–4 där så hade det blivit nerver, säger Ahlmark.

I stället kom 6–3 i tom bur efter 18.53.

UNT

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×