FÖRLUST MOT AIK

Matchen i Gubbängens skridsko- och bandyhall är slut. Sirius förlorar mot AIK med 8-3 (21-).

Hemmalaget inledde matchen klart bäst och satte omgående an tonen och visade åt vilket håll kampen skulle barka. 1-0 kom redan i den andra matchminuten och knappt tre minuter senare klappade William Arvidsson in 2-0-målet för AIK.

Efter en halvtimme spelad kom det blåsvarta reduceringsmålet. Daniel Bäck-Nirs drämde till på hörna och bollen rasslade till slut till i nätet bakom Andreas Bergwall i hemmalagets mål. Innan reduceringen kom hann AIK-spelaren Isac Karlsson med att missa en straff.

Den andra halvleken startade som den första, med en chockstart från AIK där Kalle Lempinen fick in hemmalagets tredje mål redan efter 1,5 minut. Sirius reducerade sedan till 3-2 genom Nils Bergström och i den 74:e matchminuten kom även kvitteringsmålet. För andra gången i matchen var det Daniel Bäck-Nirs som smällde till på en hörna. Därefter tog AIK över helt och gjorde alltså fem mål på drygt 20 minuter och vann matchen med 8-3.

Sirius hade sina chanser men Andreas Bergwall gjorde en mycket bra insats mellan stolparna. Ted Bergström Herambs straff räddade han bland annat och han bjöd även på ett par fina TV-räddningar.

Målskyttar

1-0 Alan Dzhusoev (2′), 2-0 William Arvidsson (5′), 2-1 Daniel Bäck-Nirs (30′) | 3-1 Kalle Lempinen (47′), 3-2 Nils Bergström (57′), 3-3 Daniel Bäck-Nirs (73′), 4-3 Kalle Lempinen (74′), 5-3 Erik Pettersson (77′), 6-3 Teemu Määttä (87′), 7-3 Erik Pettersson (91′), 8-3 Robin Öhrlund (92′).