Erik Svenson lägger klubban på hyllan

Erik började spela innebandy i Storvreta som 6-åring och tog steget i upp i a-laget i slutet av säsongen 00/01 som 16-åring. Efter det har det blivit 15 säsonger på elitnivå fördelat på 14 säsonger i Superligan/Elitserien och en säsong i Allsvenska (dåvarande division 1). Sex säsonger i Sirius, fem i Storvreta, två i Warberg och två i Järfälla. Säsongen 08/09 tog Erik steget till Sirius i Allsvenskan och var då med på klubbens första resa till SSL. Han var sedan lagkapten under de tre efterföljande säsongerna. Efter två år i Warberg återvände han sedan till Sirius IBK där han nu väljer att avsluta sin innebandykarriär.

”Under senaste säsongen har tiden inte räckt till. Jag har blivit pappa samtidigt som jag har ett krävande jobb. I takt med detta har motivationen minskat och beslutet växt fram. Det känns helt rätt att lämna över stafettpinnen till yngre och hungrigare förmågor. Jag vill passa på att tacka alla fantastiska människor som jag har haft förmånen att träffa och lära känna under alla dessa år. Ni har varit med och format mig till den person jag är idag och jag är tacksam för detta.” säger Erik

Under sin karriär har Erik representerat såväl U19-landslaget som seniorlandslaget. Under sin elitkarriär han spelat 374 matcher och producerat 278 poäng fördelat på 129 mål och 149 assist.

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×