Edvins premiärkrönika

Ta del av en kärleksfull krönika som hyllar sporten, signerad av Edvin Hellsing.

”Hej mina vänner, I morgon, fredag 23/10 har vårt kära A-lag seriepremiär kl 19.00 på anrika (åtminstone gamla) Studenternas IP. Motståndet står Villa Lidköping för. En match där färgerna på lagen har kastats om, ni kommer att se Siriusgrabbarna spela för Uppsala i vanlig ordning, men just den här gången i vita ställ istället för de blåsvarta.

Jag vill passa på att låta tankarna vandra tillbaka, tillbaka till säsongen 2008/2009, som vi många minns. Jag var 15 år gammal, men minns det som om det var i förrfjol. Jag syftar till när Sirius Bandy, mot alla odds, tog sig till semifinal och det nästan var 9000 personer på Studenternas läktare när de rödklädda från Hälsingland gästade Uppsala. Den säsongen hade man nämligen just Villa Lidköping hemma på Studan i ett tidigt skede av säsongen, likt den säsong vi nu har framför oss.

Jag vill minnas att det var redan i den fjärde omgången, och att matchen som spelades inför knappt 600 tappra Siriushjärtan slutade 7-5 till Sirius favör. Varför berättar jag då detta? Är det här början på något nytt? Början på en ny storhetstid för bandyn i staden som vi älskar? Jag vet inte, men det jag vet är att på våren 2009 lärde jag mig något. Där och då lärde jag mig att saker och ting alltid är möjliga i idrottens värld, även om oddsen inte är på ens sida.

Jag tror att det är just det som är en av anledningarna till att så otroligt många människor världen över är engagerade inom idrotten år efter år, månad efter månad, vecka ut och vecka in, morgon som kväll, oavsett om det är träning eller match, elitserien eller korpen. Idrotten har en fantastisk förmåga att föra människor samman, oavsett ålder, kultur eller kön. Jag hoppas att vi ses bland alla bandyentusiaster på läktarna i morgon kväll.

Det är äntligen dags för ännu en kväll under strålkastarskenet i snålblåsten mellan Sten Sturemonumentet och Fyrisån, ännu en lång och mörk höst väntar, ännu en bandysäsong helt enkelt. Precis så som jag tycker att det ska vara. Jag ser fram emot att ännu en vinter står och knackar på dörren, ännu en vinter med möjligheten att träffa nya kärleksfulla människor, värma sig runt de sprakande eldarna och äta bullar tillsammans. Jag ser fram emot att återigen få skratta tillsammans, minnas goda tider från förr och dricka upp sin kaffekopp sådär fort som man bara gör på Studan, för att kaffet inte skall hinna kallna.

Vad är det som får dig att gå ner till Studenternas?

Med dessa ord vill jag hälsa er hjärtligt välkomna till Studenternas IP, i morgon kväll kl 19 och önska er en fortsatt trevlig dag.

Edvin Hellsing”

Gör som Edvin, gå, cykla, spring, åk kommunalt eller ta bilen till Studenternas IP och njut av en kväll i gemenskapen runt bandyplanen. Vi på Sirius Bandy hälsar er varmt välkomna till en ny säsong, med nya möjligheter. Nya historier kommer skrivas, vill du vara med?

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×