Dan Johansson inför onsdagens match

”Det kan vara skillnaden kring hur poängen fördelas i matchen”. Det säger Dan Johansson, kapten för Sirius Innebandyherrar på frågan om hur viktigt det är med bra tryck på läktaren. I en intervju delar han med sig av sina tankar inför lagets match mot Team Thorengruppen på onsdag där man hoppas kunna plocka hem första vinsten i nya hemmaborgen.

Ni har hunnit spela 4 matcher och alla har varit jämna – de sista tre har till och med avgjorts med förlängning. Vilka likheter/skillnader ser du mellan matcherna?

Har varit liknade matchbilder i nästan alla våra matcher vi spelat den här säsongen. Vi har varvat bra perioder där vi har varit igång med fötterna med sämre perioder där vi blir alldeles för passiva och bekväma. Sen så har även prestationerna från spelare till spelare varierat oerhört från match till match.

I vilken match tycker du att ni varit som bäst hittills?

Svår fråga men jag får nog svara Helsingborg borta på den, tycker vi har kortare dippar i just den matchen.

På onsdag är det match hemma igen mot Team Thorengruppen – vilka tankar har du inför den matchen?

Att det är dags för att oss att vinna säsongens första match under ordinarie tid. Det gäller verkligen för oss att komma upp i nivå och göra det hårda jobbet hela matchen.

Känns det som att ni kommit igång med ert spel nu efter fyra matcher eller är det fortfarande något som måste förbättras?

Som jag varit inne på tidigare så måste vi hitta jämnheten över 60 min. Försvarsspelet har sett helt ok ut men i anfallsspelet har vi en hel del att jobba vidare på.

Vad måste till för att ni ska vinna nu på onsdag?

Att vi har bra energi hela matchen och att vi framförallt vågar spela snabb och effektiv innebandy. Har vi bra fötter och sätter bra fart på bollen så vinner vi matchen.

Det var relativt tomt på läktarna i senaste matchen mot Warberg – hur viktigt är det för er i laget att det är bättre tryck?

Klart det är viktigt, man drivs med när publiken lever sig in i matcherna. Vi är givetvis tacksamma för allt stöd vi få, det kan vara skillnaden kring hur poängen fördelas i matchen.

Text: Niklas Tell

Tommy Lindgren

Copyright (C) 2024 IK Sirius

×