Efter fem års frånvaro är äntligen SM-finalen tillbaka i Uppsala. Bandyfinalen spelades i Uppsala mellan åren 1991-2012, därefter har finalen spelats i Stockholm på Friends Arena och Tele2 Arena. I 22 år var det stor folkfest och det är främst det man nu vill tillbaka till.

– Vi har gjort ett gediget inventerings- och undersökningsarbete under den gångna hösten och vintern. Vi har talat med bandyn i stort och smått, via enkäter, i djupintervjuer. Vi har talat med spelare, ledare, funktionärer och publik, säger bandyförbundets ordförande Stig Bertilsson och fortsätter:

Vi har haft hjälp av ett marknadsundersökningsföretag som har tagit in det här i ett större arbete som man gör för Svensk Elitbandys och vår räkning. Man kan säga att vi har två väldigt säkra slutsatser av det jobb som vi har gjort. Bandyfinalen ska fortsatt spelas som en match och bandyfinalen ska spelas i Uppsala, säger Stig Bertilsson avslutningsvis.

Sirius Bandy har haft som mål att klubbens satsning Framtidslaget bl.a. ska ge ett långsiktigt samarbete i Uppsala för att lansera Uppsala som SM-staden. Nu är Uppsala SM-staden, iaf i minst tre år framöver.

– Det här betyder otroligt mycket för Uppsala, för bandyn och för vår förening. För Uppsala blir det ett evenemang som ger både upplevelser för invånare och affärsmöjligheter för Uppsalas näringsliv. För bandyn, inte bara Sirius, innebär finalen uppmärksamhet och att fler blir nyfikna. För oss i Sirius ger finalen energi och inspiration för vårt fortsatta arbete både med ungdom och elit. Jag hoppas också att det kan ge ett ekonomiskt tillskott, säger Sirius Bandys ordförande Erik Weiman